HOME » Checklist

CHECKLIST INBOEDEL

Verhuizingen

  1. Bij verhuizing kan de inboedelchecklijst hieronder gedownload  en ingevuld worden.
  2. Zet echt álles op papier.
  3. Haal zoveel mogelijk dozen in huis en nummer alle dozen.
  4. Maak meerdere lijsten.
  5. Maak per doos een lijst wat erin zit en sla dat op in een map.

Overlijden

Bij overlijden van een dierbare komt er veel op de nabestaanden af. Het allermoeilijkste is de verdeling van de boedel. Bij ieder overlijden wordt ook ander, vaak 'oud zeer' aangeraakt wat de ruimte mag hebben om te worden doorleefd.

Vaak is het zo dat er een woning, appartement of kamer snel moet worden ontruimd. Aangezien de nabestaanden nog midden in een rouwproces zitten vraagt dit proces extra energie en aandacht omdat het gewone leven ernaast gewoon doorgaat.

De kans dat er, vanwege de haast, emotioneel waardevolle spullen verdwijnen, weg worden gegeven, weg worden gegooid of de ontruiming aan een opkoper wordt overgelaten is dan erg groot. Daarna volgt de spijt en de onenigheden. Iets wat dierbaar was en waar geen afscheid van kan worden genomen verstoord het rouwproces. Denk hierbij vooral aan de allerkleinste herinneringen uit je eigen jeugd bijvoorbeeld.

TIP:

Ontruiming tijdens een rouwproces door professionele verhuisbedrijven naar een opslag of Shurgard. Wanneer na een paar maanden de emoties zijn gezakt kunnen alle spullen, in alle rust de aandacht krijgen. Neem er ook de tijd voor want bij het andacht geen aan het kleinste dingetje trekt er dan toch weer een stuk verleden aan je voorbij wat dan weer moties bij je op kunnen roepen. Dit helpt je verder door het rouwproces.

Minimaliseren

Niet alleen handig bij verhuizingen of bij overlijden maar ook om een moment te nemen en te inventariseren of alles wat in huis is geen extra opslag, geld en energie vraagt. Opruimen ruimt letterlijk alles op... ook de inwendige mens.

Hiernaast is de checklist voor de huishoudelijke inboedel te downloaden in Word. Je kunt het ook uitprinten en invullen,. Het geeft overzicht en rust wanneer deze klus geklaard is.

CMF_Inboedelchecklijst
Word – 23.9 KB 13 downloads